Blog

ReceptyRecepty

RECEPT na TIRAMISU á la Dr. Feelgood

Taliansko je krajina plná inšpirácií a kto by už nepoznal famózne TIRAMISU.

Určite ste mali možnosť pochutiť si na ňom v rôznych podobách, najmä Vy, fanúšikovia sladkých dezertov 🙂

Rozhodli sme sa, že pre Vás otestujeme recept, kde namiesto kávy použijeme náš olej z praženej kávy a vajíčka nahradíme sladkým vanilkovým pudingom s originálnou vanilkou.

Vzhľadom k tomu, že olej nádherne vonia nielen na pleti, ale je lahodný aj na jazýčku, bola to voľba číslo jedna. Veď vyskúšajte sami 🙂

Ingrediencie:

1 balenie dlhých piškót

500 g jemného tvarohu

250 g mascarpone

1 vanilkový puding z originálnou vanilkou

300 ml mlieka do pudingu

4 PL trstinového cukru do pudingu

3 KL oleja z praženej kávy

250 ml šľahačka

1 vanilkový cukor

3 PL holandského kaka na posypanie

Postup:

  1. V mlieku uvaríme hustý puding s 4 PL cukru. Do úplne vychladnutého pudingu pridáme mascarpone, tvaroh, vyšľahanú šľahačku, vanilkový cukor, olej z praženej kávy a jemne vymiešame na hladký krém.
  2. Do nádoby uložíme piškóty a pridáme vrstvu krému. Podľa veľkosti nádoby vrstvy opakujeme. Končíme vrstvou krému, ktorú posypeme cez sitko kakaom.
  3. Uzatvorenú nádobu s hotovým tiramisu odložíme do chladničky aspoň na 8 hodín do zmeknutia piškót.

Zákusok je svieži a kávová chuť je jemná a lahodná. Ak by chcel niekto výraznejšiu kávovú chuť, môže pridať ešte jednu kávovú lyžičku oleja.

Tešíme sa na Vaše komentáre ku receptu, prípadne vylepšenia 🙂

Napísal Dr.Feelgood

Sociálne siete

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridať komentár

Návrat