Blog

Rady

Špecialista na jazvy aj vrásky – ŠÍPKOVÝ OLEJ

Už je tu mesiac september a dozrievajúce šípky nájdete v prírode snáď vo všetkých kútoch Slovenska. Ako skutoční bojovníci sa uchytia aj na holej skale. Niet divu, že energia, ktorú v sebe ukrývajú nám tak svedčí v chladných a zimných časoch. Vďaka obsahu super dávok vitamínov, najmä vitamínu C, karotenoidov a mnoho ďalších cenných látok, nás plody šípky posilnia na celom tele, pomôžu pri prechladnutí, pri problémoch s močovými cestami, kolikách aj tráviacich ťažkostiach.

A čo poviete na čistý šípkový olej v BIO RAW kvalite lisovaný za studena z drobných jadierok šípok?

S výskumom šípkového oleja sa začalo v roku 1983. Ide o olej z divo rastúcej ruže Rosa rubiginosa. Výskum bol uskutočnený na univerzite v Santiagu na 180 ľuďoch. Vybraní ľudia mali veľké poškodenia kože, ako výrazné jazvy po úrazoch a operáciách, jazvy po akné, hlboké vrásky, poškodenie UV žiarením, radiáciou, jazvy po popáleninách, dermatitídy a iné poškodenia kože.

V týchto testoch sa dokázalo, že šípkový olej je prekvapujúco účinný – výrazne redukuje jazvy, vrásky, pôsobí proti starnutiu pleti! Regeneruje pokožku a navracia jej pôvodnú farbu a jas.

Ďalšia významná štúdia bola robená v roku 1988 na ženách vo veku medzi 25 – 35 rokov. Všetky vykazovali známky predčasného starnutia pleti ako sú vrásky, pigmentové škvrny a strata jasu. Po 4 mesiacoch každodenného používania šípkového oleja väčšinou vrásky aj škvrny úplne zmizli alebo boli výrazne redukované. Práve preto sa šípkový olej stáva súčasťou drahých krémov proti vráskam a je hojne využívaný aj v kozmetickej a lekárskej praxi.

Okrem vyššie spomenutých problémov s pleťou a kožou sa šípkový olej začal využívať aj na ďalšie kožné defekty: strie, ekzémy, psoriáza, starecké škvrny, rozštiepené nechty, suché a poškodené vlasy a je veľmi vhodný aj pre tehotné ženy a bábätká.

Vo všeobecnosti povedané, šípkový olej je takzvaný suchý olej – to znamená, že sa rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva pocit mastnoty. Je extrémne hydratačný a preniká do suchej a poškodenej pokožky okamžite. Tento olej môžete používať priamo v čistej forme, alebo ho pridávať do krémov, pleťových mliek, masážnych olejov.

Napísal Dr.Feelgood

Sociálne siete

Zatiaľ žiadne komentáre

Pridať komentár

Návrat