Olej zo semien čajovníka čínskeho RAW

Zrušiť výber

Olej sa lisuje zo semien rastliny čajovníka čínskeho, teda rastliny, z ktorej bežne pijeme zelený, či čierny čaj. Pretože sa často zamieňa, pre úplnosť uvádzame, že nemá nič spoločné...Viac

Detaily

Olej sa lisuje zo semien rastliny čajovníka čínskeho, teda rastliny, z ktorej bežne pijeme zelený, či čierny čaj. Pretože sa často zamieňa, pre úplnosť uvádzame, že nemá nič spoločné s éterickým olejom z čajovníka austrálskeho, známeho najmä ako „tea tree“ (Melaleuca alternifolia).

Olej používajú už oddávna v Číne a Japonsku. Najmä tamojšie ženy si ho veľmi cenia pre jeho hydratačné, regeneračné a omladzujúce účinky. Obsahuje vitamíny A,B a E, minerály, ako zinok, kalcium, železo, mangán a horčík. Veľmi dôležitou zložkou je prírodný skvalén. Skvalén je prirodzenou súčasťou pokožky, ktorého nedostatok spôsobuje predčasné starnutie, vznik vrások a stratu pevnosti pleti. Tento olej je jedným z najviac hydratačných olejov, ktorý hydratuje aj v hlbších vrstvách pokožky. Navyše dokáže vyrovnať pH pokožky a vytvoriť tak ochranný štít proti prenikaniu škodlivých látok. Vyhladzuje šupinatú drsnú pokožku, upokojuje začervenanie a zbavuje pigmentových škvŕn. Vynikajúco sa osvedčil aj pre mužov po holení citlivej pleti.

 

Olej z čajovníka čínskeho by ste mali určite vyskúšať, pretože:

 

  • Je vysoko hydratačný, rýchlo sa vstrebáva, je bohatý na vitamíny a minerálne látky.
  • Je prírodný antioxidant.
  • Je vhodný pre očné okolie a redukuje vrásky okolo očí.
  • Rozjasňuje pleť.
  • Môžete ho použiť aj na pleť so sklonom k akné, preukázateľne vyhladzuje jazvy po akné.
  • Zmierňuje začervenanie pokožky, vyhladzuje jazvy a strie.
  • Je výborný ako masážny olej pre jemnú masáž tváre – zjemňuje a navracia pružnosť.
  • Zabraňuje lámaniu a štiepeniu vlasov a hydratuje ich. Pri pravidelnom požívaní podporuje rast vlasov.
  • Zabraňuje lámaniu nechtov.

Tradične sa tento olej používa vnútorne proti páleniu záhy, pri refluxe a žalúdočných vredoch, na hojenie rán a proti šíreniu infekcie. Podľa najnovších japonských štúdií podporuje liečbu rakoviny kože.

 

Podľa NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách,  nesmieme u rastlinných olejov ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať  tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených  zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

INCI: Camellia Sinensis Seed Oil

Použitie

Návrat