Petržlenový olej RAW

Zrušiť výber

Lisovaním drobných semien a vňate petržlenu záhradného sa získava voňavý olej, ktorý má široké uplatnenie nielen pri príprave jedál, ale aj ako liečivo. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny,...Viac

Detaily

Lisovaním drobných semien a vňate petržlenu záhradného sa získava voňavý olej, ktorý má široké uplatnenie nielen pri príprave jedál, ale aj ako liečivo. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, draslík, železo, vitamíny A, B, C, E a F. Má močopudné a spazmolytické účinky a užíva sa najmä pri zápaloch obličiek a močových ciest a pri obličkových kameňoch. V ajurvéde sa odporúča pri detoxikácii a ako prevencia, alebo podporná liečba rakoviny.

Na čo všetko sa olej používa v prírodnej medicíne?

 Pri liečbe obličkových kameňov, zápaloch obličiek a močových ciest, pri úniku moču a reguluje rovnováhu vody v tele.
 Povzbudzuje činnosť čriev, prečisťuje a zmierňuje nafukovanie.
 Posilňuje slinivku (pankreas) a je vhodný pre diabetikov.
 Používa sa pri ochoreniach štítnej žľazy, natiera sa na krk a užíva sa aj vnútorne.
 Priaznivo pôsobí na organizmus pri zmenách tlaku.
 Pomáha udržovať dobrý stav krvi, zraku, slizníc, pokožky a nechtov.
 Užíva sa pri diabete, astme, na zníženie rizika infarktu.
 Slúži na potieranie pieh.
 Účinkuje proti kožným parazitom.
Upozornenie: Pri vnútornom užívaní sa odporúča jedna lyžička denne. Petržlenový olej nie je vhodný pre tehotné ženy.

Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme u rastlinných olejov ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

INCI: Petroselinum Crispum Oil

Použitie

Návrat