Rakytníkový olej BIO RAW lisovaný z jadier

Zrušiť výber

Rakytníkový olej má pôvod v Himalájach, ale používali ho už v starovekom Grécku a iných európskych kultúrach, spomína sa už v tibetských textoch, gréckej mytológii a indickej medicíne....Viac

Detaily

Rakytníkový olej má pôvod v Himalájach, ale používali ho už v starovekom Grécku a iných európskych kultúrach,
spomína sa už v tibetských textoch, gréckej mytológii a indickej medicíne.

Je jednotkou proti vredom a páleniu záhy. Taktiež zlepšuje zrak, spomaľuje starnutie a zlepšuje vzhľad pokožky už po krátkej dobe používania.
Obsahuje viac ako 190 nutričných zložiek ako sú karotenoidy, antioxidanty, rastlinné steroly, vitamíny A, C a E a minerálne prvky (železo, meď, selén a horčík).
Ďalej je bohatý na mono- a poly-nenasýtené mastné kyseliny, z toho najväčšie zastúpenie má omega-3, omega-6, omega-7 a omega-9.

V našej ponuke nájdete dva druhy rakytníkového oleja. Prvý je lisovaný z dužiny a je jedlý, druhý je lisovaný z jadier a slúži na kozmetické účely.
Rakytníkový olej na kozmetické účely vďaka jeho bohatému zloženiu:

 Pomáha hojiť rany, popáleniny, rôzne zápaly aj spálenie od slnka, vredy a preležaniny.
 Je výborný proti vráskam, spomaľuje starnutie pleti a vyživuje tkanivá.
 Vďaka karotenoidom podporuje opálenie.
 Je to prírodný antioxidant.

Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme u rastlinných olejov ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

INCI: Hippophae Rhamnoides Seed Oil

Použitie

Návrat