Sezamový olej BIO RAW

6,70 

Na sklade

Obsahuje veľký podiel nenasýtených mastných kyselín. 250 ml...Viac

Detaily

Lisuje sa z malého 2 milimetrového semienka, ktoré v sebe ukrýva obrovskú silu. V čínskej medicíne sa sezam využíval už v dávnych dobách. Bol cenený pre jeho schopnosť dopĺňať esenciu ľadvín. Podľa čínskej medicíny sa v obličkách uchováva základná životná esencia jing (čítaj ťing). Zjednodušene povedané, práve doplňovaním jing sa odďaľuje starnutie a uchováva sa dobré zdravie.
Sezamový olej má výnimočné zloženie. Obsahuje veľký podiel nenasýtených mastných kyselín ( vit. F) a veľa vitamínov. Napr: B1, B2, B3, A, C a E. Z minerálov je to vápnik, horčík, železo. draslík, zinok a fosfor. Práve toto zloženie ho predurčuje k prevencii a liečbe mnohých ochorení. Je veľmi dobre stráviteľný.

Fantasticky sa osvedčil pri liečbe:
Osteoporózy a liečbe zlomenín ( vysoký obsah organického vápnika, horčíka a fosforu).
Pri chudokrvnosti (vysoký obsah železa).
Pri depresiách a neurózach. Posilňuje pamäť a je preto vhodný pre študentov ( vysoký obsah vitamínov skupiny B spol s horčíkom a fosforom).
Chorôb srdca a ciev (vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín).
Znižuje krvný tlak.
Okrem toho :
Zlepšuje metabolizmus.
Vyživuje pokožku, vlasy a nechty
Chráni pečeň pred poškodením a stukovatením.
Má zvlhčujúci efekt – (prevencia a liečba zápchy).
Upravuje hladinu cukru v krvi a je preto vhodný pre cukrovkárov.
Znižuje hladinu cholesterolu v krvi.
Je vhodný na detoxikačné celotelové masáže.

Používa sa tiež na masáže hrádze pred pôrodom.

Jeho veľké využitie je v orientálnej kuchyni, ale môžete ho pokojne použiť aj na naše slovenské jedlá. Získajú tak novú a zaujímavú chuť.

250 ml

Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme u rastlinných olejov ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

INCI: Sesamum Indicum Seed Oil

Použitie

Návrat