Tamanu olej BIO RAW

Zrušiť výber

Tamanu olej je silne protizápalový a antiseptický, pôsobí proti plesniam, bolesti a je veľmi hojivý....Viac

Detaily

Tamanu olej je silne protizápalový a antiseptický, pôsobí proti plesniam, bolesti a je veľmi hojivý.

Olej dosahuje výborné výsledky aj pri porovnávaní s antibiotikami (samozrejme, neodporúčame nahradiť užívanie antibiotík predpísaných lekárom užívaním tohto oleja).
Môže sa aplikovať priamo na pokožku, prípadne sa miešať s éterickými olejmi podľa potreby. Vďaka týmto vlastnostiam je tamanu olej mimoriadne účinným pomocníkom pri rôznych kožných chorobách spôsobených baktériami, alebo plesňami.
Tamanu olej pomáha pri hojení kožných vredov, rán po popáleninách, pásového oparu a herpesu.
Pri iečbe reumatizmu a bolestiach na prstoch rúk s veľmi obmedzenou pohyblivosťou účinkujú masáže s tamanu olejom.
Používa sa ako prísada do ochranných alebo regeneračných prostriedkov – upokojujúcich krémov a balzamov, mliek po opaľovaní a prípravkov na ranky, štípance a uhryznutia. Pár kvapiek tamanu oleja môžete zmiešať s vašim pleťovým mliekom, telovým olejom, alebo krémom.
Tamanu olej vhodný ako súčasť masážnych zmesí na zmiernenie bolesti.
Účinný je aj pri vážnejších popáleninách – urýchľuje epitelizáciu pokožky (dorastanie nového tkaniva).
Upozornenie: Olej zvyšuje prekrvenie pokožky, preto sa neodporúča používať tehotným ženám.

Podľa NARIADENIEA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (ES) Č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách, nesmieme u rastlinných olejov ako potravín podávať informácie týkajúce sa diagnózy ani uvádzať tvrdenia o liečivých účinkoch výrobku na ľudský organizmus. Naše informácie sú prevzaté z dostupných overených zdrojov na internete, od výrobcov rastlinných olejov, z referencií od našich zákazníkov a nenahrádzajú liečbu určenú lekárom. Ďakujeme za porozumenie.

Poľnohospodárska produkcia: India

INCI: Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Použitie

Návrat