Rady, Recepty

Krásne a zdravé vlasy nielen po lete

Vlasy počas leta, rovnako ako aj v zime, trpia. Sú namáhané UV žiarením, morskou soľou či chlórom alebo mrazom. Preto je dobré im dopriať raz za čas intenzívnejšiu starostlivosť vo forme masky či zábalu. Teraz je na to ten správny čas!

Medzi najlepšie prírodné prostriedky pre Vaše vlasy patria:

Ricínový olej

Vlasom dodáva hydratáciu a zmäkčuje ich. Navyše stimuluje rast nových, čím bojuje proti nadmernému vypadávaniu vlasov.

Najlepšie ho aplikujete formou zábalu. Dostatočné množstvo oleje, tak aby pokrylo pokožku hlavy a aj končeky vlasov, dobre vmasírujte do navlhčených vlasov a nechať pôsobiť aspoň 30 minút. Počas pôsobenia odporúčame prekryť vlasy fóliou a uterákom. Následne vlasy umyjeme šetrným šampónom.

Ricínový olej je hustý a veľmi ťažko sa z vlasov vymýva, zväčša je potrebné vlasy umyť 3-5krát, ale stojí to za to.

Prípadne ho môžete vyskúšať zmiešať s iným, ľahším olejom vhodným na vlasové zábaly, napr. pequi olejom, ktorý navyše bojuje proti lupinám a nádherne ovocne vonia, alebo lopúchovým olejom.

Rozmarín

Dokáže regenerovať vlasové cibuľky a používa sa najmä pri problémoch s padaním vlasov. Zároveň má antibakteriálne účinky a obnovuje rovnováhu vlasovej pokožke. 5 kvapiek éterického oleja z rozmarínu zmiešame približne s 3 PL nosného oleja a vytvoríme si tak olej vhodný na zábal. Ďalej postupujeme ako pri ricínovom oleji. Výber nosného oleja je na Vás, môžete taký ktorý máte zrovna poruke, napr. olivový, alebo si vyberte jeden zo spomínaných olejov vyššie, čím vznikne ich synergický účinok.

Levanduľa

Tak ako ju poznáme, levanduľa hojí, upokojuje a má relaxačný účinok. Vlasovú pokožku nielen upokojí od podráždenia, ale aj prečistí a stiahne. Tlmí svrbenie hlavy a priaznivo pôsobí na regeneráciu vlasov. Môžete ju použiť vo forme olejového zábalu, či už ako éterický olej zmiešaný s nosným olejom, alebo priamo levanduľový macerát, čistý, alebo v kombinácií s ricínovým olejom. Ďalšou možnosťou je levanduľová kvetová voda.

Marocký íl

Marocký íl je bohatý na minerály a využíva sa nielen na tvorbu vlasových masiek, ale aj tých pleťových a telových. Má silne čistiace a absorpčné vlastnosti, zbavuje vlasy toxínov a nadbytočnej mastnoty. Môžete sa využívať pravidelne namiesto šampónu. Viac o íloch a ich využití sme písali tu: “Všetko, čo potrebujete vedieť o íloch a ich používaní”

Henna

Henna má regeneračné a spevňujúce účinky, bojuje proti lupinám a pôsobí antisepticky. Pre jej farbiaci účinok je vhodná náhrada chemických farieb hlavne pre alergikov a ľudí trpiacimi ekzémami. Pri výbere a namiešaní toho správneho odtieňu pre Vaše vlasy je to trochu alchýmia, ale na trhu je možné dostať aj bezfarebné varianty, alebo iné práškové masky na báze ajurvédskych bylín pre ozdravenie vlasovej pokožky a vlasov.

Intenzívnejšiu starostlivosť o vlasy by sme mali praktikovať častejšie pokiaľ pravidelne používame stylingové prípravky, ktoré vlasy zaťažujú, taktiež pri chemickom farbení vlasov a tepelnej záťaži (fénovanie, žehlenie…).

Pre krásne a zdravé vlasy nesmieme zabúdať ani na správny jedálniček, najmä bohatý na železo, selén, zinok a aminokyseliny.

Tip: pre vlasy nadmerne namáhané počas celého roka, odporúčame po umytí votrieť cca 5 kvapiek oleja z japonskej kamélie do končekov 😊 Alebo zmiešať do dávky kondicionéru pred jeho aplikáciou.

Rada našich prírodných šampónov a kondicionéru je inšpirovaná prírodnými “priateľmi” vlasov. Levanduľovú vodu, éterický olej a ricínový olej nájdete v Dr. Feelgood Prírodnom kondicionére. vú vodu obsahuje aj Dr. Feelgood Hydratačný šampón. Okrem toho obsahuje aj extrakt zo zeleného čaju, kyselinu hyalurónovú a alantoin. Rozmarínový a levanduľový éterický olej, okrem ďalších, nájdete v Dr. Feelgood Posilňujúcom šampóne. Dr. Feelgood Regeneračný šampón obsahuje ružovú kvetovú vodu, argánový a monoi olej, keratín, hodvábny prášok a éterický olej z ružového geránia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *